Pe măsură ce domesticirea animalelor s-a extins și civilizațiile au început să se formeze, covoarele originale- al căror scop era mai degrabă ptactic, acela de a aduce căldură unui paviment rece, au evoluat la obiecte decorative, semne ale prestigiului și clasei.
Pe măsură ce domesticirea animalelor s-a extins și civilizațiile au început să se formeze, covoarele originale- al căror scop era mai degrabă ptactic, acela de a aduce căldură unui paviment rece, au evoluat la obiecte decorative, semne ale prestigiului și clasei. Covorul este o țesătură groasă, lucrată pe război de țesut, folosită pentru ornarea încăperilor.
Cel mai vechi covor cunoscut, datat aproximativ secolul 5 î.Hr. este covorul Pazyryk. Descoperit în Siberia la sfârșitul anilor 1940, se află acum la Muzeul Ermitaj.
De când Scheherazada a spus pentru prima dată povestea lui Aladdin și a covorului său zburător, covoarele au început să-și manifeste atracția magică. De mii de ani, covoarele orientale au inspirat literatura, arta și muzica. De la începuturile sale, fabricarea covoarelor de către nomazii din Turcia și Mongolia s-a dezvoltat într-o artă care a supraviețuit revoltelor politice și religioase.
Arta de a face covoare este unul dintre firele comune care leagă culturile împreună de-a lungul secolelor.
Țeserea covoarelor este, la originea sa, un meșteșug al familiei. Noi, familia Barak, îmbinam cunoașterea meșteșugarilor, iscusința artizanilor, viziunea artiștilor, tehnicile moderne și sistemele integrate pentru a da fiecărui covor pe care vi-l aducem calitățile și unicitatea unei opere de artă accesibile.